Borjúnak a nyolc hónapnál fiatalabb szarvasmarha húsát nevezzük. Húsa sokkal puhább, könnyebben emészhető mint a marha húsa.
A borjúhús jóval több vizet tartalmaz, mint a marhahús, de finom izomrostjai könnyebben emészthetők. Legjobb a 4-10 hetes borjak szép világos színű húsa, főleg akkor, ha levágatásukig kizárólag tejet kaptak táplálékul. 10 deka borjúhúsban 110 kcal energia található, 19,5 gramm fehérje, 4,5 gramm zsír, a szénhidráttartalma pedig 0,3 gramm. Jelentős tápanyagforrás, mivel nagy mennyiségben van jelen benne az A, a D, aB1, a B2, és a B6 vitamin.
Darált formája miatt kölyök kutyáknak és macskáknak is egyaránt alkalmas a könnyebb rághatóság érdekében.
A termék csontot tartalmazhat!
Önálló étrendként nem állja meg a helyét, kiegészítőkkel és csontos hússal érdemes adagolni!