Facebook

Elérhetőségeink

Ügyfélszolgálat (8-16.00)

06-30/629-2836

Raktár (személyes átvétel esetén)

06-30/907-4558

 

Termékajánló
TOP termékek
Fizetési lehetőségek
Szavazás
Külön készíted el házi kedvenced karácsonyi menüjét?
Magam készítem
Menüt vásárolok
Tanúsítvány
SSL Certificate
Hírlevél
Naptár
2022. Január
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 

Hírek

2021.05.21 12:24
Közérdekű közlemény - betegséget terjeszt-e a nyers csirkehús?

Tisztelt Vásárlóink! Ügyfélszolgálatunkra és kiszállításunk során Kollégáinkhoz intézett kérdéseitek alapján úgy véljük érdemes összefoglaló tájékoztatást közölnünk a napokban fejét felütött hírrel kapcsolatosan, miszerint a nyers csirkehús fogyasztása veszélyes a kutyák számára.

Magyarország talán az Unio legszigorúbb szabályait tartatja be minden élelmiszer és nyers húst feldolgozó és forgalmazó céggel szemben. Akik működésüket legalizáltan, a Nébih felügyele és ellenőrzése alatt végzik, ahogy ezt Mi is tesszük évek óta, az előhűtött, nyers hús beérkezése és a sokkolásos fagyasztási eljárás között nem telhet el több 24 óránál. Így a nálunk előállított és forgalmazott húsok (ez utóbbi esetében a beszállítótól is elvárjuk a szabályozás betartását) tekintetében nincs egyetlen kg hús sem, melynek nyomonkövetése ne lenne évekre visszavezethetően igazolható. A feldolgozást üzemünkben maximum 8 fokon, a beérkezéstől számított 24 órán belül befejezzük, a nagy mennyiségben érkező termékeink a 6 fokos hűtőraktárban várják, hogy csomagolásra kerüljenek. A becsomagolt termék, várakozási idő nélkül kerül -30 fokos sokkolásra, ezzel kerüljük el, a hús romlását.

Természetesen van tudomásunk, ahogy a Nébihnek is arról, hogy egyre nagyobb számban, gazdasági érdekek miatt többen akár a közösségi médiában, akár kis közösségeken belül, illegálisan szerzett, hűtési láncolat megszakításával, autójukból, nagy mennyiségben átvehető módon és a piaci ár töredékéért árusítanak Kedvenceinknek nyers húsokat. Hiába a Hatóság, itt Nekünk, állatainkat tisztelő és szerető embereknek a feladata, hogy kiszűrjük, kizárjuk környezetünkből ezeket a csalókat. A lemosott, többszörösen átfagyasztott, hűtés nélküli vagy túl magas hőmérsékleten tárolt hús kifejezetten nyáron veszélyes. De veszélyes akkor is ha megfőzzük.

Tisztában vagyunk vele, hogy egyre drágább a nyers hús. Sajnálatos módon a drágulás nem állt meg és a jó minőségű hús kifejezetten drága. Ahogy az állatorvosi költség is az, ahogy minden más is, hiszen egy nehéz gazdasági évet zártak a cégek és a magánemberek is. De ez nem mehet a Kedvenceink rovására. Továbbra is igazolt tény, hogy a nyersetetés kifejezetten jó hatással van az állatok egészségére, jól beépül a szervezetükbe és szerencsére több beteg négylából gyógyult meg csupán a táplálkozásának megreformálásától.

Cégünk továbbra is elkötelezett a minőség iránt. Továbbra is azon beszállítóinkkal működünk együtt, akik eleget tesznek a szigorú hatósági követelményeknek, mert számunkra fontos a Kedvenceink egészsége. Minden Kollégánk felelős kutyatartó és állatbarát, hisszük és tudjuk, hogy célkitűzésünk a minőség iránt változatlan marad.

Webáruház készítés